Папир за печење олакшаће вам живот помоћу ових 9 трикова: Чишћење и кување од сада биће упола једноставнији

0
1494

Папир за печење не мора служити само основној сврси – за припрему хране у рерни. Након што прочитате нових 9 начина за његову употребу у домаћинству, чишћење и припрема хране биће вам упола лакши.

папир за печење

За рајсфершлус

Кочи вам рајсфершлус на јакни, торби или ципелама док га затварате? Не брините – зупце протрљајте папиром за печење, а восак ће им дати сјај и подмазати их.

За отварач конзерви

Отварачи су углавном метални, па постоји могућност од рђања. Спречите то уз помоћ папира за печење, са којим је довољно да пређете преко оштрице.

Pročitajte i  Песма Милене Павловић Барили коју је написала са само 7 година: Није ни слутила да је у њој предвидела своју тужну судбину

За лакше чишћење фрижидера

Обложите папиром полице у фрижидеру и тако избегните свакодневно чишћење целог фрижидера. Када вам се нешто проспе – само промените папир и проблем је решен.

Чишћење пегле

Често се дешава да нам се плоча пегле испрља или да се на њу нешто залепи. Једноставно поспите по папиру за печење мало соли и протрљајте га по топлој плочи пегле. На овај начин ћете уклонити све нечистоће и у потпуности очистити пеглу.

Pročitajte i  Ахмед Адемовић заборављени херој Кумановске битке: Како је ТРУБАЧ из Лесковца упропастио противничку војску за неколико секундни

За полирање обуће

Уз помоћ папира зе печење можете повратити сјај кожним ципелама или чизмама. Восак са папира им даје сјај, а уједно и уклања флеке. Такође, тај исти восак штити обућу од воде и прљавштине.

За баштенски алат

Алат се врло брзо испрља, а да се тешко чисти. Зато га очистите са папиром за печење, чији ће восак заштитити маказе или други алат од рђања.

Pročitajte i  Традиционалне каљеве пећи, грејање на које се многи враћају: Све о зидању, исплативости, начину коришћења...

папир за печење

За чишћење пода

Папир за печење је најбољи за гланцање дрвеног пода, јер његов восак оставља сјај и купи сву прашину.

За елементе у кухињи

Знате колико се елементи у кухињи могу запрљати, од прашине, а нарочито од уља. Преко њих ставите папир и мењајте их на неколико месеци. Видећете колико ће прљавштине покупити, а на вама ће остати само да лагано пребришете вишак прашине.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име