PAPRENJACI: Starinski kolačići sa biberom koje su naše bake obožavale

Paprenjaci po receptu naših baka!

Paprenjaci su, baš kao i medenjaci, starinski kolačići. Ime su dobili po tome što u njima ima bibera, koji daje jedan osobito ugodan ukus.

paprenjaci
Foto: secanja.com

Sastojci:

250 gr masti
250 gr meda
2 kašike šećera
4 jajeta
kašičica mlevenog cimeta
kašičica mlevenog karanfilića
kašičica belog bibera
prstohvat soli
šaka mlevenih oraha
20 gr kvasca
600 gr brašna
malo meda za premazivanje

Priprema:

Sve sastojke dodajte brašnu, pa brzo umesite. Ukoliko se testo lepi, dodajte još malo brašna. Testo rastanjite na debljinu od tri – četiri milimetra, pa modlom ili čašom vadite pogačice.

Namastite tepsiju i složite red pogačica, ispecite, pa percetom premažite rastopljenim medom.

Sve prekrijte salvetom, pa služite posle nekoliko dana uz crno vino.

paprenjaci

secanja.com

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...