Чорбасто, заситно и преукусно! Спремите кромпир паприкаш са батацима на старински начин

0
1681
Фото: Јутјуб/принтскрин

Кромпир паприкаш је јело на кашику које сви воле, а лако се спрема.

Састојци:

7 батака
2 шаргарепе
2 црна лука
700 г бораније
3 кромпира
100 мл парадаз соса

Припрема:

Батаке посолите и побиберите, па их пропржите на уљу. Kада окренете месо на другу страну додајте сецкану шаргарепу. Затим додајте боранију и сецкани црни лук. Поклопите и динстајте око 8 минута на средњој температури. Након тога додајте кромпир исечен на веће коцке. Сипајте литар воде и поклопите. Kувајте на лаганој температури око 20 минута. Пред крај сипајте парадаз сок и зачините по жељи. Kувајте још 5 минута на лаганој температури.

Pročitajte i  У једну београдску улицу стаје сва српска историја: Дирљива прича Моме Капора о томе ко смо, шта смо и од чега смо направљени

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име