Прави зимски деликатес: Љуткасте паприке пуњене сиром најбоља комбинација за хладне дане

Сви волимо паприке, а сир још више, па зашто не бисмо спојили ове две намирнинице у најбољу комбинацију зимнице. Обично се прави љута верзија, али може да се прави и блага верзија за оне са осетљивијим непцем.

Рецепт за паприке са сиром

Састојци:

5 кг мале љуте паприке (обично иду сомборке)
2,5 кг сира (најбоље иде фета, али може и други)
3-4 л уља
Сушени или свежи зачин по жељи (босиљак,оригано…)

Припрема:

Паприке оперите и извадите средину (немојте скроз испирати семенке, јер је боље да остане мало да би паприке биле љуће). Припремите тегле, тако што ћете их темељно опрати и осушити (поклопци морају да буду нови).

Док се паприка суши, измрвите виљушком сир, тако да постане гладак.

Пуните паприке сиром и ређајте у теглу. На крају их прелијте уљем, да буде пуно, до врха (део уља ће паприке упити, тако да немојте да сипате уље на прст од врха).

На дно шерпе ставите крпу и сипајте воду до пола, па пустите да прокључа и ставите тегле тако да се не додирују, како не би пукле. Такође, кључно је да вода не сме да упадне у теглу јер ће се паприке покварити. Оставите да се “кувају” 15-20 минута на 80 степени.

Тегле добро затворите и ушушкајте пешкирима или покривачима. Поклопац треба да улегне на средини, то је знак да су вам се паприке пастеризовале и зимница је спремна већ после недељу дана.

Извор: Стил

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...