Jug Srbije poznat je, ako ni po čemu drugom, onda po paprici i pripremi fenomenalnih jela od ovog povrća. Ovoga puta izdvajamo vam recept kako da na vranjanski način pripremite najbolje pečene paprike za zimu.
Sastojci:
paprika (mesnate babure ili mesnate crvene šilje)
ulje
so
vinsko sirće
Priprema:
Mesnate paprike ispecite na šporetu i ostavite ih tako neoljuštene da stoje jedan dan, piše Lisa. Sutradan u šerpu uspite ulje prema broju paprika (ako treba, kasnije ćete ga dodati još), ali ulje mora biti dobro zagrejano.
Svaku oljuštenu paprika umačite u ulje, odmah vadite i ređajte u toplu teglu. Svaki red paprika malo posolite.
Napunite teglu da ostane tri prsta prazna. Ostavite paprike u tegli još jedan dan i potom ih nalijte vinskim sirćetom. Teglu samo poklopite tanjirićem jer paprike previru i izbacuju ulje.
Kad se završi vrenje (što paprici ništa ne oduzima od ukusa), dodajte još sirćeta da paprike u njemu ogreznu. Sad povežite tegle i ostavite s ostalom zimnicom.
stvarukusa.rs