Spremite paprike za zimu na tradicionalni vranjanski način

0
1344

Jug Srbije poznat je, ako ni po čemu drugom, onda po paprici i pripremi fenomenalnih jela od ovog povrća. Ovoga puta izdvajamo vam recept kako da na vranjanski način pripremite najbolje pečene paprike za zimu.

pečena paprika za zimu

Sastojci:

paprika (mesnate babure ili mesnate crvene šilje)
ulje
so
vinsko sirće

Priprema:

Mesnate paprike ispecite na šporetu i ostavite ih tako neoljuštene da stoje jedan dan, piše Lisa. Sutradan u šerpu uspite ulje prema broju paprika (ako treba, kasnije ćete ga dodati još), ali ulje mora biti dobro zagrejano.

Pročitajte i  Slavimo svetog Jovana Zlatoustog: Do ponoći ispoštujte ove običaje kako vas ne bi pratilo prokletstvo

Svaku oljuštenu paprika umačite u ulje, odmah vadite i ređajte u toplu teglu. Svaki red paprika malo posolite.

Napunite teglu da ostane tri prsta prazna. Ostavite paprike u tegli još jedan dan i potom ih nalijte vinskim sirćetom. Teglu samo poklopite tanjirićem jer paprike previru i izbacuju ulje.

Kad se završi vrenje (što paprici ništa ne oduzima od ukusa), dodajte još sirćeta da paprike u njemu ogreznu. Sad povežite tegle i ostavite s ostalom zimnicom.

Pročitajte i  Zašto Dušan Silni nije Sveti- oceubistvo nije glavni razlog

pečene paprike za zimnicu

stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime