Спремите паприке за зиму на традиционални врањански начин

Југ Србије познат је, ако ни по чему другом, онда по паприци и припреми феноменалних јела од овог поврћа. Овога пута издвајамо вам рецепт како да на врањански начин припремите најбоље печене паприке за зиму.

печена паприка за зиму

Састојци:

паприка (меснате бабуре или меснате црвене шиље)
уље
со
винско сирће

Припрема:

Меснате паприке испеците на шпорету и оставите их тако неољуштене да стоје један дан, пише Лиса. Сутрадан у шерпу успите уље према броју паприка (ако треба, касније ћете га додати још), али уље мора бити добро загрејано.

Pročitajte i  Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Сваку ољуштену паприка умачите у уље, одмах вадите и ређајте у топлу теглу. Сваки ред паприка мало посолите.

Напуните теглу да остане три прста празна. Оставите паприке у тегли још један дан и потом их налијте винским сирћетом. Теглу само поклопите тањирићем јер паприке превиру и избацују уље.

Кад се заврши врење (што паприци ништа не одузима од укуса), додајте још сирћета да паприке у њему огрезну. Сад повежите тегле и оставите с осталом зимницом.

Pročitajte i  Из књиге "Болести душе" Николаја Пестова: Питања која ће вам открити да ли је ваше психичко здравље нарушено

печене паприке за зимницу

stvarukusa.rs

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...