Ако вас пас са улице само уплаши ви можете да добијте одштету у вредности и до 100.000 динара, а ево и како

0
437

Као и за већину права о којима нису информисани, грађани не знају ни за ово! Познато вам је да можете да добијете одштету од државе ако вас уједе пас са улице, а исто тако можете добити и ако пас само насрне на вас. А ево шта о овом случају имају да кажу адвокати.

пас са улице

– И поред постојања надлежних служби које би требало да реше проблем паса луталица, нажалост свакодневно смо сведоци да долази до напада, а неретко и до уједа како паса луталица тако и оних које имају власнике.

Pročitajte i  Последњи сати живота Бранка Ћопића: Док је звонило са Саборне цркве српски писац отишао је у смрт

У случају да дође до напада или уједа пса луталице градјанин треба да поступи на следећи начин:
1. Да се јави надлежној здравственој установи ради прегледа са напоменом да је у питању ујед пса. Након иницијалног прегледа уколико постоје повреде, лице се упућује на Инфективну клинику, ради даље анализе ( примање вакцине против беснила).

2. Инфективна клиника по службеној дужности обавештава „Ветерину Београд“ у циљу проналажења конкретног пса

пас са улице

Када грађанин набави потребну медиценску документацију, обраћа се Комисији за надокнаду штете од повреде нанесене од невласничког пса. У пракси је да оштећења која нуди град Београд су доста мања него она која могу да се остваре у судском процесу.

Pročitajte i  Поново у изолацију? За дан удвостручен број заражених - Ево шта кажу стручњаци

Накнада штете, може бити материјална (уколико сте били на боловању) и нематеријална на име претрпељених физичких болова, претрпљеног страха и душевних болова у случају наружености који се досуђују најчешће припадницама лепшег пола.

Поступак траје од две до три године и у истом је непходно вештачење оштећене од стране вештака медицинске струке и то на околности повреде и претрпљеног страха.

Pročitajte i  Непроцењиво благо Србије пронађено на дну језера. Потопљени дворови Јелене Анжујске причају скривану истину

пас са улице

Досадашњи износи одштете се креће од 100.000,00 динара, па на више у зависности од повреда и претрпљених душевних болова.

Уколико пас није луталица већ пас који има власника накнаду штете потражујете од власника, а не од града који одговара само у случају паса луталица.

Наша препорука је уколико се одлучите за судски поступак ангажујете стручну помоћ која ће на најбољи начин успети да заштити ваше интересе. Увек је добро да имате неког доброг сведока, јер многи људи злоупотребаљавају овај закон.

webtribune.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име