Пастирска сарма: Традиционално јело у новом руху. Још укусније

0
531

Свима добро познато јело спремљено на овакав начин ћете још више волети, изванредна комбинација укуса ће вас одушевити.

Kiseli kupus

Састојци:

500 g рибаног киселог купуса
600 g мешаног млевеног меса
1 мањи лук
100 g пиринча
1 лук
1 чен белог лука
кашичица соли
пола кашичица бибер
кашичица биљног зачина
1 kg кромпира
2 киселе павлаке,
3 јаја

Припрема:

Pročitajte i  Стави ОВО у кесу и НЕ БРИНИ: Трик да кромпир НИКАД не проклија током дужег стајања

pastirska sarma

Кромпир скувати, изгњечити и направити пире. Додати киселу павлаку, прстохват соли и бели лук, 2 жуманца, а потом умешати посебно тучени снег од два беланца.

На мало уља пржити ситно сецкан лук, додати одмах и млевено месо, па пржити неколико минута док не посветли (10-15 минута)

Кисели купус кратко испрати у води како не би био прекисeо. Пиринач кратко прокувати.

Pročitajte i  Традиционална кромпируша: Мекана и хрскава никог неће оставити равнодушним

Месо помешати са полукуваним пиринчем, додати ситно исецкан лук и мало белог лука, зачине па добро промешати У посуду ватросталну посуду премазану маслацом сложити нарезани кисели купус, прелити га са 150 ml воде.

Сложити преко купуса смесу од меса и риже, поравнати кашиком. Преко меса распоредити припремљени кромпир пире, кашиком га украсити по површини. Пећи у рерни на 175 степени око 45 минута.

Pročitajte i  За најмекше месо на свету: Фантастична маринада учиниће га дупло сочнијим

Печени сложенац послужити у посуди у којој се пекао.

Извор: Реципеци

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име