Хлеб треба поштовати: Снажне речи патријарха Павла промениће вас из корена

0
1707
Фото: Јутјуб/принтскрин/AgapeShow

Патријарх српски Павле још за живота важио је за “живог свеца” а његове речи и данас служе као глас разума и звезда водиља многима.

У времену када је све доступно и лако заменљиво, када у продавницама можете наћи, што се каже и од птице млеко, многи су заборавили на важност оног најважнијег – хлеба.

Pročitajte i  Преукусна и јефтина домаћинска торта са орасима и чоколадом: Потребна су вам само 2 јаја, остало имате у кући!

Патријарх Павле у својим списима подсећа нас управо на то – на значај оног основног, хране која је одгајила многе генерације наших дедова.

– Ето, како се олако баци парче хлеба. А пре годину дана неко је орао њиву, сејао, страховао да младе биљке не измрзну од мраза и чекао да падне снег, који ће покрити и заштити пшеницу. У пролеће жито је расло под благим сунчевим зрацима. Па, у лето, кад сазри, стрепео човек хоће ли пасти град или наићи олуја и сав труд уништити. Потом жито жњео по највећој врућини, па, носио у млин. Неко то брашно са водом месио, и од теста пекао хлеб. Да би хлеб дошао на наш сто, потребна је пуна година рада многих руку и Божји благослов. Хлеб треба поштовати – пише вољени српски патријарх, а ми не сумњамо да ће његове речи променити многе.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име