Срећан је само онај ко у срцу има љубав: Патријарх Порфирије пожелео ђацима срећан почетак школске године

0
768

Патријарх српски Порфирије пожелео је ђацима срећан почетак школске године. Патријарх је школарцима поручио да је љубав најважнија и да је важније од знања да стичемо врлину, односно да постанемо добри људи.

“Драга децо, драги школарци, Господ нека благослови вас, ваше тате и маме, браћу и сестре, рођаке, учитељице и учитеље, ваше другове са којима се играте, све људе и сву децу”, казао је патријарх Порфирије.

Нека Господ благослови и школе у којима учите, у којима стичете различита знања, додао је патријарх.

– Међутим, сви треба да знамо, и учитељи, и наставници, и родитељи, али и ви, ђаци, да је важније од знања да стичемо врлину, односно да постанемо добри људи, а добар човек је онај који осећа љубав прво према својој породици и према друговима, али и према свим људима, према свој природи, према целом свету. То значи да је љубав најважнија – истиче патријарх Порфирије.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Љубав је, указује, најдрагоценији дар који је Бог даровао човеку.

– Једини услов да би неко био срећан, било да је дете као што сте ви, било да је одрастао човек или можда старац, као што су ваше баке и деке, јесте да у срцу има љубав. Све друго ако има, лепу кућу, најбржи аутомобил, најбољи телефон, пуно новца, најбоље оцене и награде на такмичењу, да најлепше пева или црта на ликовном, да је најјачи и даје највише голова, све је то ништа ако нема љубави за другове, за људе, за децу, за природу. То не значи да не треба да се такмичимо ко ће боље научити, ко ће добити бољу оцену, али значи да не треба да завидимо ономе који је бољи него да се радујемо његовом успеху, а сами да се више потрудимо – поручује патријарх.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Исто тако, додаје, да помажемо једни другима да боље научимо лекције, јер сви смо потребни једни другима, сви зависимо једни од других.

– Зато треба да негујемо другарство и заједништво. Треба да се молимо Богу једни за друге. Треба да се молимо да нам наш Бог, Исус Христос, дарује љубав, да будемо ближи Њему, нашем Богу, и да тако будемо ближи једни другима, родитељима, браћи и сестрама, друговима – каже патријарх Порфирије.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Истиче да се моли за децу, да их Бог чува, да свима подари здравље и радост, а будући да, како наводи, зна да су Богу дечје молитве најмилије, патријарх је замолио децу да се и она моле за њега, за читав свет, за све људе, да буде слоге, мира и љубави.

– Живели, драга децо! Нека вас Бог благослови – поручио је патријарх српски Порфирије.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име