Анегдота из живота патријарха Павла: Ево шта је једном приликом рекао за Ратка Младића

0
1342

Ову анегдоту испричао је адвокат Тома Фила у једном од интервјуа за Недељник.

Познато је да се патријарх Павле није много мешао у политику и да је нерадо говорио о њој.
Међутим, како Недељник пише, у једном интервју за овај лист, угледни адвокат Тома Фила изнео је једну анегдоту из његовог сусреда са патријархом Павлом где је тема разговора био Ратко Младић и дешавања на ратишту.

ppavle

“Многе политичаре сам упознао. Стамболића сам познавао и он ми се допао. Слоба ми се, рецимо, није допао. За многе сам се огрешио, имао сам много предрасуда. Ипак, највећи део су били људи које не бих волео да видим. Нарочито ових ратних команданата, међу њима је и Младић. Мислим да бих био срећнији да га нисам упознао.

Нарочито када сам видео да је Младић снимао своје сараднике и онда писао дневнике – који су иначе врло чудни, јер кад год је било густо, њега није било – и онда све то оставио да оде у Хаг, уместо да их уништи. То јесте његов рукопис, то сам проверавао, али мислим да су они ипак писани накнадно. И зато кажем да је то човек за кога бих волео да га нисам упознао”, изнео је своје мишљење Тома Фила за Недељник.

А упознао га је управо, јер га је патријарх Павле замолио.

“Његова светост патријарх Павле је тражио да разговарам с њим. Тражио је да има преглед ситуације, а у мене је имао поверење. Рекао ми је: ‘Идите ви, обиђите то све, па ћете ми рећи.’ Ја сам носио хуманитарну помоћ и успут обишао ратиште, и између осталог се видео с Младићем. Када сам се вратио, патријарх ме је с врата питао: ‘Да ли смо окрвавили руке?’ Кажем: ‘Нажалост, јесмо. И то много.’

Одговорио је: ‘Тако сам и мислио.’

Недељник

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име