Сласна јесења посластица: Печене јабуке пуњене орасима и сувим воћем

Сласна јесења посластица годиће вам у тмурним данима који предстоје, када у кући пожелите нешто слатко. Прави се лако уз мало стрпљења. И успева увек свима. Уживајте!

Потребно је:

6 мањих јабука
1/4 шоље смеђег шећера
1/4 шоље сецканих ораха, можете додати и мало бадема и лешника по жељи
2 кашике сувог грожђа и другог сувог воћа по жељи
1 кашичица коре лимуна
3/4 кашичице цимета
1/4 кашичице ренданог орашчића
2 кашике путера (маргарин у посној варијанти)
1/4 чаше сока од поморанџе

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Припрема:

Издубите јабуке тако да им дно остане нетакнуто. Ољуштите јабуке при врху и ставите у шерпу.

Помешајте заједно шећер, орахе, суво грожђе, бруснице, лимунову кору, цимет и орашчић. Ставите 1, 5 кашичицу мешавине у сваку јабуку, преко ставите путер. Прелијте јабуке соком од поморанџе и 1/4 шоље воде. Поклопите и кувајте на високој температури око 3 сата.

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

Ставите јабуке у посебне посуде и прелијте преосталим сосом.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...