Понос вароши: Пензионери из Мионице најбољи фудбалери на Мини олимпијади одржаној у Ваљеву

0
67

Мионички пензионери тријумфовали су на Мини олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба, где су заузели прво место и освојили златну медаљу у фудбалу, а треће место у пикаду.

Олимпијада је одржана у Ваљеву, а  учествовало је  11 пензионера из Мионице, који су се такмичили у 5 дисциплина и то у фудбалу, пикаду, шаху, брзом ходању и кошарци.

-Одличан пласман наших пензионера. Учинили су нас поноснима. А ми чинимо све како бисмо им улепшали живот у трећем добу. Ове сезоне омогућили смо им бесплатан улаз на базен. Кроз пројекат „Помоћ у кући“, неговатељице брину о 38 корисника услуга овог програма. У току пандемије, наши волонтери безрезервно су помагали нашим најстаријима, носили им храну, лекове. А уколико је било потребе да се неко одвезе на вакцину, и то смо радили. Омогућили смо им и бесплатне екскурзије. Наши најстарији изградили су нашу општину, ударили темеље развоја, а ми настављамо оно што су они започели – рекао је председник општине Мионица.

Pročitajte i  До новог дома на селу: Велика прилика за младе Мионичане

Општина Мионица већ четири године за редом организује и финансира одлазак наекскурзије пензионерима. Авала, Мећавник, Голубац, Топола, Суботица, Палић су само неки од дестинација које су мионички пензионери бесплатно посетили. Сваке године на екскурзије оде између 65 и 75 пензионера. А ове године у плану је да се за мионичке пензионере, преко Центра за развој и образовање, а под покровитељством општине Мионица организују и бесплатне обуке из информатике, страних језика, крусеви ликовне и примењене уметности, школе неге, рекреативни програми и др. Са бесплатним екскурзијама, базенима и бесплатним обукама, пензионерима у Мионици омогућен је богат садржај.

Pročitajte i  Нове инвестиције: Општина Мионица и Министарство за животну средину улажу 10,5 милиона динара у парк код реке Рибнице

Мини олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба организовао је Покрет трећег доба Ваљево, а одржана олимпијада је увод за учешће за 14. олимпијаду у Врњачкој Бањи.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име