Никако не бацајте петељке од паприке! Изненадићете се како све можете да их искористите!

Од паприке можете да направите разна јела, нпр. да их напуните, да их додате у бећарац, а сви највише воле када се испеку или се од њих направи ајвар. Лети је сезона овог укусног поврћа, али зими су оне скупље и нису тако често на менију. Паметни и економични кувари су смислили како да укус паприке буде у свим јелима.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Уместо да петељке од паприка бацате када их чистите ви их спремите у кесу и ставите у замрзивач. Да бисте зими обогатили свако јело, извадите петељке из замрзивача и убаците их у храну коју спремате. Kористе се као зачин. Могу се додати у супу, варива, месо…

Из готовог јела обавезно извадите петељке и баците. Било који оброк припремљен од овако необичног зачина биће много укуснији и ароматичнији.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Извор: Ствар укуса

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...