Никако не бацајте петељке од паприке! Изненадићете се како све можете да их искористите!

0
922
Фото: Јутјуб/принтксирн

Од паприке можете да направите разна јела, нпр. да их напуните, да их додате у бећарац, а сви највише воле када се испеку или се од њих направи ајвар. Лети је сезона овог укусног поврћа, али зими су оне скупље и нису тако често на менију. Паметни и економични кувари су смислили како да укус паприке буде у свим јелима.

Уместо да петељке од паприка бацате када их чистите ви их спремите у кесу и ставите у замрзивач. Да бисте зими обогатили свако јело, извадите петељке из замрзивача и убаците их у храну коју спремате. Kористе се као зачин. Могу се додати у супу, варива, месо…

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Из готовог јела обавезно извадите петељке и баците. Било који оброк припремљен од овако необичног зачина биће много укуснији и ароматичнији.

Извор: Ствар укуса

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име