Pikantne lovačke šnicle u kremastom sosu: Ručak iz snova koji obara sa nogu

0
1369
Foto: Jutjub/printskrin/ kuvanje.online

Lovačke šnicle u sosu predstavljaju pikantne šnicle, po želji ljutkaste. Uz pire krompir ručak je gotov. Naravno, prilozi mogu biti razni, preporučujem još i kremasti rižoto, idealno slažu. Salata opet, ona koju volite.

Sastojci:

1 kg šnicli bilo da su juneće, bilo da su svinjske
5 kašika brašna
1 kašika mlevene, sitne paprike
suvi začin ( vegeta ), so i biber
peršunov i lovorov list
200 gr šampinjona
voda za podlivanje
još začina po ukusu, po želji tucana ljuta paprika, kurkuma, beli luk

Pročitajte i  Medeved sa Palića ne gubi vreme u pećini: Pogledajte kako nestrpljivo prilazi i traži hranu od posetilaca!

Priprema

Čekićem za meso sve šnicle izlupati pa ih sa jedne strane dobro posoliti i pobiberiti.

Dok odstoje pomešati brašno i mlevenu papriku u jednoj posudi.
U tiganj sipati ulja, malo manje od 1 cm visine.

Kada se ulje zagrejalo, smanjiti temperaturu prženja, ne treba da bude najjača.lovacke snicle

Uvaljati šniclu u mešavinu brašna i paprike, pa je spustiti u vrelo ulje.

Pržiti sa svake strane nekoliko minuta, dok blago ne porumene.

Slagati na jadan tanjir.lovacke snicle

Pazite na vatru, jer ulje i brašno u tiganju ne smeju da izgore.

Pročitajte i  Originalni recept za NOVOPAZARSKE MANTIJE: Specijalitet kome niko ne može odoleti

( ukoliko vam se to desi, prospite pa uspite novo ulje )

U ulje koje je preostalo od prženja stavite jednu ipo kašiku mešavine brašna i paprike, ostalo vam je od valjanja šnicli.

Propržite par minuta, pa nalijte 700 ml ( 7 dl ) vode ili supe ukoliko imate i promešajte.lovacke snicle

Dodajte začine sve začine koje ste nameravali da dodate. Ja sam stavila sve gore navedene.

Poslažite meso u dobijeni saft, pa smanjite vatru na slabije, da onako tek vri.

Pročitajte i  SRBI U TRADICIJI IMAJU CRNI PETAK! Još je Vuk Karadžić znao za njega i opisao ga kao nešto JEZIVO! Evo i zašto!

Iseckajte šampinjone, nemojte rendati, jer će biti pretanki, nego seckajte nožem na listiće i stavite preko mesa.

Kako se jelo bude krčkalo tako će i šampinjoni da otpuste.

Povremeno drmajte tiganj, ne bi smele šnicle da vam se zalepe za dno.

Možete malo višljuškom da ih pomerite ako pomislite da vam se lepe za dno.

Krčkati nekih sat vremena dok pripremite prilog i salatu.

Prijatno.

Izvor: Domaći recepti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime