Пикантне ловачке шницле у кремастом сосу: Ручак из снова који обара са ногу

0
1728
Foto: Jutjub/printskrin/ kuvanje.online

Ловачке шницле у сосу представљају пикантне шницле, по жељи љуткасте. Уз пире кромпир ручак је готов. Наравно, прилози могу бити разни, препоручујем још и кремасти рижото, идеално слажу. Салата опет, она коју волите.

Састојци:

1 кг шницли било да су јунеће, било да су свињске
5 кашика брашна
1 кашика млевене, ситне паприке
суви зачин ( вегета ), со и бибер
першунов и ловоров лист
200 гр шампињона
вода за подливање
још зачина по укусу, по жељи туцана љута паприка, куркума, бели лук

Pročitajte i  Прича о Косовској трепези  -  ''Кнежевој вечери'' у Бабином Мосту код Газиместана на Косову

Припрема

Чекићем за месо све шницле излупати па их са једне стране добро посолити и побиберити.

Док одстоје помешати брашно и млевену паприку у једној посуди.
У тигањ сипати уља, мало мање од 1 цм висине.

Kада се уље загрејало, смањити температуру пржења, не треба да буде најјача.ловацке сницле

Уваљати шницлу у мешавину брашна и паприке, па је спустити у врело уље.

Пржити са сваке стране неколико минута, док благо не порумене.

Слагати на јадан тањир.ловацке сницле

Пазите на ватру, јер уље и брашно у тигању не смеју да изгоре.

Pročitajte i  Заборављена сорта "жуте лубенице": Предратна успомена старијих Срба и атракција на тек понекој данашњој пијаци

( уколико вам се то деси, проспите па успите ново уље )

У уље које је преостало од пржења ставите једну ипо кашику мешавине брашна и паприке, остало вам је од ваљања шницли.

Пропржите пар минута, па налијте 700 мл ( 7 дл ) воде или супе уколико имате и промешајте.ловацке сницле

Додајте зачине све зачине које сте намеравали да додате. Ја сам ставила све горе наведене.

Послажите месо у добијени сафт, па смањите ватру на слабије, да онако тек ври.

Pročitajte i  Последњи запис из дневника Ленке Дунђерски крије велику тајну: Љубав према 29 година старијем песнику одвела ју је ПРАВО У СМРТ

Исецкајте шампињоне, немојте рендати, јер ће бити претанки, него сецкајте ножем на листиће и ставите преко меса.

Kако се јело буде крчкало тако ће и шампињони да отпусте.

Повремено дрмајте тигањ, не би смеле шницле да вам се залепе за дно.

Можете мало вишљушком да их померите ако помислите да вам се лепе за дно.

Kрчкати неких сат времена док припремите прилог и салату.

Пријатно.

Извор: Домаћи рецепти

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име