Pikantni riblji gulaš po receptu oca Gavrila iz manastira Lepavina: Posno jelo koje nikog ne ostavlja ravnodušnim

0
257

Otac Gavrilo iz manastira Lepavina ostao je upamćen po brojnim duhovnim i praktičnim savetima koja je ostavljao na svojoj Fejsbuk stranici i na sajtu manastira.

Jedan od njih je i njegov recet za ljuti gulaš.

riblja corba

Za ljuti gulaš od somovine potrebno vam je:
• 1 kg fileta somovine,
• 2 glavice crnog luka,
• 500 g paradajz pirea,
• 3 kašike ajvara,
• kašika tucane ljute paprike, so, biber, 2 dl ulja

Pročitajte i  Vlasinska mućkalica: Napravite tradicionalno jelo od svinjetine i pileće džigerice

PRIPREMA

U veliku šerpu sipajte dva decilitra ulja, dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne dobije staklastu boju. Filet soma isecite na tri dela. U šerpu s lukom sipajte paradajz pire i ajvar, nalijte dva decilitra vode, a kada prokuva, dodajte komade somovine. Kuvajte 20 minuta i zacinite ljutom paprikom, biberom i solju.
Krčkajte još desetak minuta i jelo je gotovo.

Pročitajte i  Recept sa juga sa ukusom tradicije: Punjene vrtke, srpski južnjački specijalitet kog svi obožavaju

(Opanak)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime