Пикантни рибљи гулаш по рецепту оца Гаврила из манастира Лепавина: Посно јело које никог не оставља равнодушним

Отац Гаврило из манастира Лепавина остао је упамћен по бројним духовним и практичним саветима која је остављао на својој Фејсбук страници и на сајту манастира.

Један од њих је и његов рецет за љути гулаш.

riblja corba

За љути гулаш од сомовине потребно вам је:
• 1 кг филета сомовине,
• 2 главице црног лука,
• 500 г парадајз пиреа,
• 3 кашике ајвара,
• кашика туцане љуте паприке, со, бибер, 2 дл уља

ПРИПРЕМА

У велику шерпу сипајте два децилитра уља, додајте ситно сецкани црни лук и пржите док не добије стакласту боју. Филет сома исеците на три дела. У шерпу с луком сипајте парадајз пире и ајвар, налијте два децилитра воде, а када прокува, додајте комаде сомовине. Кувајте 20 минута и зацините љутом паприком, бибером и сољу.
Крчкајте још десетак минута и јело је готово.

(Опанак)

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...