Пикантни рибљи гулаш по рецепту оца Гаврила из манастира Лепавина: Посно јело које никог не оставља равнодушним

Отац Гаврило из манастира Лепавина остао је упамћен по бројним духовним и практичним саветима која је остављао на својој Фејсбук страници и на сајту манастира.

Један од њих је и његов рецет за љути гулаш.

riblja corba

За љути гулаш од сомовине потребно вам је:
• 1 кг филета сомовине,
• 2 главице црног лука,
• 500 г парадајз пиреа,
• 3 кашике ајвара,
• кашика туцане љуте паприке, со, бибер, 2 дл уља

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

ПРИПРЕМА

У велику шерпу сипајте два децилитра уља, додајте ситно сецкани црни лук и пржите док не добије стакласту боју. Филет сома исеците на три дела. У шерпу с луком сипајте парадајз пире и ајвар, налијте два децилитра воде, а када прокува, додајте комаде сомовине. Кувајте 20 минута и зацините љутом паприком, бибером и сољу.
Крчкајте још десетак минута и јело је готово.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

(Опанак)

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...