Пилав по бакином рецепту: Најздравији ручак за ЦЕЛУ породицу!

Потребно је: 500 гр пилећих батака; 1 главица црног лука; 1 црвена паприка; 1 већа шаргарепа; 1 кромпир; 1 већа тиквица; уље; со; бибер; першунов лист.

Припрема: На уљу пропржити сецкан лук и сецкану паприку, додати сецкану шаргарепу па тиквицу и на коцкице кромпир. Посолити, побиберити може и суви зачин, па додати шољу од 100 гр опраног пиринча. Долити воде да огрезне и крчкати на тихој ватри.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Батаке посолити побиберити, додати љуту туцану паприку и два већа чена белог лука издробљеног. Затим додати уља и добро измешати. Kад вода у шерпи са пилавом испари поређати белолучене батаке и пећи у рерни на 200 степели Ц око сат времена…. Уживајте у фантастичном оброку. Уз то предлажем пилећу чорбицу и парадајз салату.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...