PILEĆA ČORBA: Domaća čorba po bakinom receptu

Za pileću čorbu vam je potrebno:

  • 1 pile
  • 2šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 3 manje glavice crnog luka
  • 1 praziluk
  • 1 čaša mleka
  • 1 jaje
  • začini: so, biber u zrnu, mleveni biber, lovorov list
  • veza peršuna

Priprema:

Očišćeno povrće izrežite na veće komade. Pile dobro operite i stavite ga u veću šerpu. Dodajte povrće i začine i sve to prelijte hladnom vodom. Šerpu poklopite i sve zajedno kuvajte na laganoj temperaturi oko 2h (do se meso ne raskuva). Kada se meso raskuva, izvadite ga iz šerpe i uklonite kosti i kožicu, a meso iskickajte na komade. Jedan deo mesa možete vratiti u čorbu, a drugi iskoristiti za neko drugo jelo. Kada čorba bude pri kraju, umutite čašu mleka sa jednim jajetom i to dodajte čorbi dok vri. Krčkajte sve zajedno još 10 minuta. Na kraju pospite sitno iseckanim listićima svežeg peršuna.

Poslužite toplo.

Napomena: Ovako spremljenu čorbu obavezno držite u frižideru, ako se ne pojede odmah.

pileca
Pileća čorba

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...