Пилећа супа са кнедлама: Мелем за цео организам

0
3083
Фото: Бакина кухиња

Састојци: пола пилета, 1 шаргарепа, першун, пашканат, 1 мањи кромпир, 1 мањи препечен лук, неколико зрна бибера, со, суви зачин.

За кнедле: гриз, маст или уље, јаја.

Припрема: Једну опрану и очишћену шаргарепу изрендати и пропржити на мало уља, додати исецкан пашканат, кромпир, препечен лук, бибер и месо. Налити водом и кувати док се не скува месо. Решетком повадити месо и кромпир, па месо одвојити од костију и вратити у шерпу. Додати со и мало зачина.

Pročitajte i  Да ли је реално да ОВОЛИКО КОШТАЈУ прженице у Београду? Сиротињско јело од бајатог хлеба данас је луксузни доручак

Kнедле за супу

Први начин: У тањир ставити на врх кашичице масти (може и уља), додати 1 јаје и добро изједначити, па додати 5-6 кашика гриза и на врх ножа прашка за пециво. Измешати, па кашичицом вадити кнедле и спуштати у супу. Kувати још 2-3 минута.

Други начин: Умутити једно беланце у чврст снег, додати жуманце и мало уља и 4 -5 кашика гриза. Све изједначити и вадити кашичицом.

Pročitajte i  Ово су покатоличене српске породице у Херцеговини: Некада су славиле крсну славу, а данас многе ни не знају своје право порекло

Трећи начин: Једно беланце умутити у јако чврст снег виљушком, додавати по мало гриза (око 4 равне кашике), добро изједначити и вадити кашичицом и спуштати у супу.

(Извор: Kодбакеугостима.блогспот.рс)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име