Састојци: пола пилета, 1 шаргарепа, першун, пашканат, 1 мањи кромпир, 1 мањи препечен лук, неколико зрна бибера, со, суви зачин.
За кнедле: гриз, маст или уље, јаја.
Припрема: Једну опрану и очишћену шаргарепу изрендати и пропржити на мало уља, додати исецкан пашканат, кромпир, препечен лук, бибер и месо. Налити водом и кувати док се не скува месо. Решетком повадити месо и кромпир, па месо одвојити од костију и вратити у шерпу. Додати со и мало зачина.
Kнедле за супу
Први начин: У тањир ставити на врх кашичице масти (може и уља), додати 1 јаје и добро изједначити, па додати 5-6 кашика гриза и на врх ножа прашка за пециво. Измешати, па кашичицом вадити кнедле и спуштати у супу. Kувати још 2-3 минута.
Други начин: Умутити једно беланце у чврст снег, додати жуманце и мало уља и 4 -5 кашика гриза. Све изједначити и вадити кашичицом.
Трећи начин: Једно беланце умутити у јако чврст снег виљушком, додавати по мало гриза (око 4 равне кашике), добро изједначити и вадити кашичицом и спуштати у супу.
(Извор: Kодбакеугостима.блогспот.рс)