Ручак готов за трен: Пикантно, кремасто пилеће месо, толико мекано да се топи у устима

0
2872

Kремасто пилеће месо које се топи у устима.

Потребно је:

око 300 до 400г пилећег белог меса
50г отопљеног маргарина
5 кашика павлаке
1 кашика презли
3 чена белог лука / може и више ако волите
кромпир прокуван / у сразмери са величином ватросталне чиније
вегета, со, бибер или неки зачин по жељи
Припрема:

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Пилеће бело месо исећи на шницле. Усолити га вегетом или сољу. Добро утрљати тако да добро упију. По укусу можете ставити и бибер да добије лепши укус.

Узети ватросталну чинију и у њу на дно поређати кромпир који сте претходно ољуштили и исекли на шните. Затим га мало посолити или зачинити вегетом. Одозго ређајте бело месо које сте умочили у истопљени маргарин.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Затим павлаку ставити у једну посуду и у њу ставити презле и вегету, бибер и бели лук. То све лепо промешати и ставити преко пилетине.

Kад сте истрошили павлаку лепо је размажите и спремно је за печење.На почетку ставите фолију преко посуде да се не би одмах запекло.

Нека се пече око 30 минута. Пред крај печења скините фолију да се мало запече.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име