Kremasto pileće meso koje se topi u ustima.
Potrebno je:
oko 300 do 400g pilećeg belog mesa
50g otopljenog margarina
5 kašika pavlake
1 kašika prezli
3 čena belog luka / može i više ako volite
krompir prokuvan / u srazmeri sa veličinom vatrostalne činije
vegeta, so, biber ili neki začin po želji
Priprema:
Pileće belo meso iseći na šnicle. Usoliti ga vegetom ili solju. Dobro utrljati tako da dobro upiju. Po ukusu možete staviti i biber da dobije lepši ukus.
Uzeti vatrostalnu činiju i u nju na dno poređati krompir koji ste prethodno oljuštili i isekli na šnite. Zatim ga malo posoliti ili začiniti vegetom. Odozgo ređajte belo meso koje ste umočili u istopljeni margarin.
Zatim pavlaku staviti u jednu posudu i u nju staviti prezle i vegetu, biber i beli luk. To sve lepo promešati i staviti preko piletine.
Kad ste istrošili pavlaku lepo je razmažite i spremno je za pečenje.Na početku stavite foliju preko posude da se ne bi odmah zapeklo.
Neka se peče oko 30 minuta. Pred kraj pečenja skinite foliju da se malo zapeče.