Ручак готов за трен: Пикантно, кремасто пилеће месо, толико мекано да се топи у устима

Kремасто пилеће месо које се топи у устима.

Потребно је:

око 300 до 400г пилећег белог меса
50г отопљеног маргарина
5 кашика павлаке
1 кашика презли
3 чена белог лука / може и више ако волите
кромпир прокуван / у сразмери са величином ватросталне чиније
вегета, со, бибер или неки зачин по жељи
Припрема:

Пилеће бело месо исећи на шницле. Усолити га вегетом или сољу. Добро утрљати тако да добро упију. По укусу можете ставити и бибер да добије лепши укус.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Узети ватросталну чинију и у њу на дно поређати кромпир који сте претходно ољуштили и исекли на шните. Затим га мало посолити или зачинити вегетом. Одозго ређајте бело месо које сте умочили у истопљени маргарин.

Затим павлаку ставити у једну посуду и у њу ставити презле и вегету, бибер и бели лук. То све лепо промешати и ставити преко пилетине.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Kад сте истрошили павлаку лепо је размажите и спремно је за печење.На почетку ставите фолију преко посуде да се не би одмах запекло.

Нека се пече око 30 минута. Пред крај печења скините фолију да се мало запече.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...