Потребни састојци:
600 гр пилећег меса, мало сувих ребара, 1 главица црног лука, 1 паприка свежа или из замрзивача, 300 грама младих кромпирића, алева паприка, лист першуна, 1 коцка младог купуса, 1 кашика ајвара, 1 парадајз, со, бибер, паприка млада љута, 1 већа шаргарепа, мало белог лука, мало бибера у зрну, ловоров лист, уље.
За кнедлице:
2 кашике брашна, 1 кашичица гриза, 1 јаје, мало уља.
Начин припреме:
На уљу пропржити ситно сецкан лук, додати сецкану свежу паприку, на колутове исечену шаргарепу, исецкан млади купус. Потом додати месо, младе кромпириће, алеву паприку, бели лук, бибер у зрну, ловоров лист, додати мало воде и продинстати.
Додати и љуту младу папричицу. Kад се месо и кромпир скува додати кашику ајвара, мало зачина и соли.
Направити кнедле са јајетом, брашном гризом и мало уља. Вадити кашичицом и кувати пар минута док кнедле не постану мекане.
Додати млевеног бибера и першуновог листа.
Наш ручак је готов!
Уживајте, пријатно!
Извор: Kод баке у гостима