PEČENA PILETINA SA KROMPIROM: Jednostavan i ukusan ručak

Omiljeni ručak mnogih od nas, ovo jelo se izuzetno lako sprema i uvek ispadne ukusno.

Za pečenu piletinu vam je potrebno:

  • 1 pile, a možete i komade pileta po izboru (batak, karabatak, krilca, belo meso)
  • 0,5 kg krompira
  • 100 ml ulja
  •  suvi začin, so, biber po ukusu
  • prstohvat sušenog peršunovog lista
  •  crvena mlevena paprika
  •  250 ml vode
  • 200 g putera

Priprema:

Poslažite piletinu u tepsiju. Krompire isecite na željene oblike, trudeći se da budu malo veći komadi. Sve dobro začinite po ukusu, prelijte sa čašom vode (od 250 ml) i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sve zajedno pecite oko sat i po vremena. Nakon prvih 30 minuta pečenja, istopite puter, pa izvadite pile iz rerne i prelijte ga otopljenim puterom, sa bi kožica bila hrskavija, a meso mekše. U toku pečenja, po potrebi nalivajte malo vode.

Jelo poslužite toplo uz neku sezonsku salatu.

pilence
pečeno pile

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...