PEČENA PILETINA SA KROMPIROM: Jednostavan i ukusan ručak

0
10201

Omiljeni ručak mnogih od nas, ovo jelo se izuzetno lako sprema i uvek ispadne ukusno.

Za pečenu piletinu vam je potrebno:

  • 1 pile, a možete i komade pileta po izboru (batak, karabatak, krilca, belo meso)
  • 0,5 kg krompira
  • 100 ml ulja
  •  suvi začin, so, biber po ukusu
  • prstohvat sušenog peršunovog lista
  •  crvena mlevena paprika
  •  250 ml vode
  • 200 g putera
Pročitajte i  Sutra slavimo Svetog Kozmu i Damjana: Noćas u ponoć izgovorite ovu molitvu za ZDRAVLjE NAJMILIJIH

Priprema:

Poslažite piletinu u tepsiju. Krompire isecite na željene oblike, trudeći se da budu malo veći komadi. Sve dobro začinite po ukusu, prelijte sa čašom vode (od 250 ml) i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sve zajedno pecite oko sat i po vremena. Nakon prvih 30 minuta pečenja, istopite puter, pa izvadite pile iz rerne i prelijte ga otopljenim puterom, sa bi kožica bila hrskavija, a meso mekše. U toku pečenja, po potrebi nalivajte malo vode.

Pročitajte i  NAJSKUPLjA SRPSKA PESMA! Zbog Ive Andrića za nju zna ceo svet, a nastala je zbog samo 2 REČI!

Jelo poslužite toplo uz neku sezonsku salatu.

pilence
pečeno pile
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime