Friday, February 7, 2025
NaslovnaNaslovnaPEČENA PILETINA SA KROMPIROM: Jednostavan i ukusan ručak

PEČENA PILETINA SA KROMPIROM: Jednostavan i ukusan ručak

Omiljeni ručak mnogih od nas, ovo jelo se izuzetno lako sprema i uvek ispadne ukusno.

Za pečenu piletinu vam je potrebno:

  • 1 pile, a možete i komade pileta po izboru (batak, karabatak, krilca, belo meso)
  • 0,5 kg krompira
  • 100 ml ulja
  •  suvi začin, so, biber po ukusu
  • prstohvat sušenog peršunovog lista
  •  crvena mlevena paprika
  •  250 ml vode
  • 200 g putera

Priprema:

Poslažite piletinu u tepsiju. Krompire isecite na željene oblike, trudeći se da budu malo veći komadi. Sve dobro začinite po ukusu, prelijte sa čašom vode (od 250 ml) i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sve zajedno pecite oko sat i po vremena. Nakon prvih 30 minuta pečenja, istopite puter, pa izvadite pile iz rerne i prelijte ga otopljenim puterom, sa bi kožica bila hrskavija, a meso mekše. U toku pečenja, po potrebi nalivajte malo vode.

Jelo poslužite toplo uz neku sezonsku salatu.

pilence
pečeno pile
RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments