Пирошке са сиром из рерне: Веома су укусне и здравије од оних пржених у дубоком уљу

Пирошке са сиром су изузетно укусне, али некада могу бити масне и тешке за стомак. Да бисте избегли пржење у дубоком уљу, а и даље уживали у укусу овог теста са сиром, довољно је да само промените начин припреме. Испеците их у рерни!

Као меру користите чашу од 200 мл.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Потребни састојци:

  • 3 јајета
  • 300г младог несланог сира
  • 1 чаша киселог млека
  • 1чаша уља
  • пола чаше хладне воде
  • пола чаше хладног млека
  • коцкица свежег квасца
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашика сирћета
  • 1,200 до 1,300 г брашна тип 400 меко.

Количина брашна варира у зависности од величине јаја.

Припрема:

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Половину брашна сипајтеу већу посуду. Направите удубљење и додајте јаја,  изгњечен сир, кисело млеко, млеко, воду, уље, со, шећер, сирће, прашак за пециво и измрвљен квасац. Замесите фино глатко тесто које се не лепи за руке и додајте преостало брашно.
Тесто ставите у посуду посуду, поклопите и оставити да одстоји у фрижидеру неколико сати, а може и преко ноћи. Тесто развијте тање и исеците га на прутиће дужине око 10 цм. Сложите пирошке у тепсију на пек папир. Пеците 20 минута у рерни, претходно загрејаној на 180 степени.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Пријатно!

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...