Piroške sa sirom iz rerne: Veoma su ukusne i zdravije od onih prženih u dubokom ulju

0
714

Piroške sa sirom su izuzetno ukusne, ali nekada mogu biti masne i teške za stomak. Da biste izbegli prženje u dubokom ulju, a i dalje uživali u ukusu ovog testa sa sirom, dovoljno je da samo promenite način pripreme. Ispecite ih u rerni!

Kao meru koristite čašu od 200 ml.

Pročitajte i  Oči Majke Božje- čudotvorna travka koja leči očne boljke, pomaže kod bolova u želucu, gripa i bronhitisa

Potrebni sastojci:

  • 3 jajeta
  • 300g mladog neslanog sira
  • 1 čaša kiselog mleka
  • 1čaša ulja
  • pola čaše hladne vode
  • pola čaše hladnog mleka
  • kockica svežeg kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika sirćeta
  • 1,200 do 1,300 g brašna tip 400 meko.

Količina brašna varira u zavisnosti od veličine jaja.

Priprema:

Pročitajte i  23 STARIH SRPSKIH ŽENSKIH IMENA: Neka su zaboravljena, a neka su opet u modi

Polovinu brašna sipajteu veću posudu. Napravite udubljenje i dodajte jaja,  izgnječen sir, kiselo mleko, mleko, vodu, ulje, so, šećer, sirće, prašak za pecivo i izmrvljen kvasac. Zamesite fino glatko testo koje se ne lepi za ruke i dodajte preostalo brašno.
Testo stavite u posudu posudu, poklopite i ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati, a može i preko noći. Testo razvijte tanje i isecite ga na prutiće dužine oko 10 cm. Složite piroške u tepsiju na pek papir. Pecite 20 minuta u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.

Pročitajte i  Ćerka Roberta de Nira nosi srpsko ime: Zavoleo je našu zemlju zbog JEDNOG čoveka - evo kako se ona zove

Prijatno!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime