Пирошке са сиром су изузетно укусне, али некада могу бити масне и тешке за стомак. Да бисте избегли пржење у дубоком уљу, а и даље уживали у укусу овог теста са сиром, довољно је да само промените начин припреме. Испеците их у рерни!
Као меру користите чашу од 200 мл.
Потребни састојци:
- 3 јајета
- 300г младог несланог сира
- 1 чаша киселог млека
- 1чаша уља
- пола чаше хладне воде
- пола чаше хладног млека
- коцкица свежег квасца
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 1 кашика сирћета
- 1,200 до 1,300 г брашна тип 400 меко.
Количина брашна варира у зависности од величине јаја.
Припрема:
Половину брашна сипајтеу већу посуду. Направите удубљење и додајте јаја, изгњечен сир, кисело млеко, млеко, воду, уље, со, шећер, сирће, прашак за пециво и измрвљен квасац. Замесите фино глатко тесто које се не лепи за руке и додајте преостало брашно.
Тесто ставите у посуду посуду, поклопите и оставити да одстоји у фрижидеру неколико сати, а може и преко ноћи. Тесто развијте тање и исеците га на прутиће дужине око 10 цм. Сложите пирошке у тепсију на пек папир. Пеците 20 минута у рерни, претходно загрејаној на 180 степени.
Пријатно!