Пирошке са сиром из рерне: Веома су укусне и здравије од оних пржених у дубоком уљу

Пирошке са сиром су изузетно укусне, али некада могу бити масне и тешке за стомак. Да бисте избегли пржење у дубоком уљу, а и даље уживали у укусу овог теста са сиром, довољно је да само промените начин припреме. Испеците их у рерни!

Као меру користите чашу од 200 мл.

Потребни састојци:

  • 3 јајета
  • 300г младог несланог сира
  • 1 чаша киселог млека
  • 1чаша уља
  • пола чаше хладне воде
  • пола чаше хладног млека
  • коцкица свежег квасца
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашика сирћета
  • 1,200 до 1,300 г брашна тип 400 меко.

Количина брашна варира у зависности од величине јаја.

Припрема:

Половину брашна сипајтеу већу посуду. Направите удубљење и додајте јаја,  изгњечен сир, кисело млеко, млеко, воду, уље, со, шећер, сирће, прашак за пециво и измрвљен квасац. Замесите фино глатко тесто које се не лепи за руке и додајте преостало брашно.
Тесто ставите у посуду посуду, поклопите и оставити да одстоји у фрижидеру неколико сати, а може и преко ноћи. Тесто развијте тање и исеците га на прутиће дужине око 10 цм. Сложите пирошке у тепсију на пек папир. Пеците 20 минута у рерни, претходно загрејаној на 180 степени.

Пријатно!

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...