Када атеиста спозна Бога: Писмо Богу, пронађено у шињелу погинулог руског војника

0
377

У освиту Другог светског рата, у шињелу Руског војника Александра Зацепа који је погинуо у Другом светском рату на финском фронту, пронађено је писмо Богу. Занимљиво је то да је овај војник пре одласка у рат учен да буде атеиста, али је ипак осетио потребу да се обрати Творцу. Ево шта је написао Господу у тренутку животне угрожености?

“Чуј Боже…. Још ниједан пут у животу нисам говорио са Тобом, али данас желим да Те поздравим. Ти знаш да су ми од детињства говорили, да Те нема. И ја лудак сам поверовао. Творевину Твоју никада нисам сагледао. И гле, ноћас сам посматрао из кратера, што га је направила граната, звездано небо, нада мном. Неочекивано сам схватио, дивећи се свемиру, како сурова може бити обмана.
Не знам Боже, хоћеш ли ми пружити руку, али ја ћу ти рећи и Ти ћеш ме схватити није ли чудно, да се усред ужаснога ада, изненада, појавила светлост и ја сам Те препознао? И осим тога ја немам ништа више рећи, још само, да сам срећан, што сам Те упознао. У поноћ је заказан напад, Али, не плашим се: Ти на нас гледаш….. Сигнал. Шта ћу? Морам да кренем. Било ми је лепо са Тобом. Још желим рећи, да ће, што је Теби знано, битка бити тешка, и, можда ћу Ти, већ ноћас покуцати.
И ако ти до овога тренутка нисам био пријатељ, хоћеш ли ми дозволити да уђем, када дођем? Чини ми се, ја плачем. Боже мој, Ти видиш, шта се са мном десило, да сам данас прогледао. Опрости ми Боже мој, одлазим. И не верујем да ћу да се вратим. Како је чудно, ја се смрти више не бојим.“

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Храм руске војске отворен на Дан победе: Погледајте како изгледа најраскошније православно здање

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име