Писмо мајке на самрти:Не свађајте се око куће коју вам остављам, она ће и после вас остати и припашће опет неком другом, јер ни ви је на овај пут на који ја крећем нећете моћи понети

0
475

„Децо моја драга! Доћи ће дан када ме више неће бити на овом свету. Оставићу све што сам стекла па и вас. Остаће иза мене пуно тога, али једно желим да вас замолим.

Писмо мајке на самрти

Не свађајте се око куће коју вам остављам, она ће и после вас остати и припашће опет неком другом, јер ни ви је на овај пут на који ја крећем нећете моћи понети.

Када будете делили моје порцуланско посуђе из којег сте јели и сваки празник се окупљали око стола спомените се при јелу да не делите то посуђе јер и иза вас ће још неко из тог посуђа јести и ви ћете га неком оставити. Сачувајте заједничко благовање за празнике и заједничко окупљање око стола.Никада не реците лажна сведочанства ни на свог ни на туђег брата. Уста отварајте једнако за истином као што их за хлебом отварате. Не свађајте се око материјалних ствари, немојте допустите новцу да буде вреднији од вас. Сетите се се мајке која вас је љубављу задојила, не мрзите никога, не понижавајте слабијег, а од злога бежите што даље и не тргујте с њим.

Pročitajte i  Узео је своју жену и одвео ДРУГОМЕ - Наша прича о ВИТЕЗУ због које нећете моћи да задржите сузе

Писмо мајке на самрти

Делите лепоту… Делите љубав… Нека ваша дела љубави говоре више од ваших речи. Не отуђујте се једни од других! Спомените се да вас је једна утроба све носила. Спомените се: да сте без ичега дошли на овај свет и да се без ичега враћате!

Ништа није драгоценије од заједништва и љубави које у трајно наслеђе остављате свету. Тако и ви одгајајте своју децу и не жалите за мном.Уместо суза и нарицања једну тиху молитву за моју душу измолите. Можда ми ваша молитва отвори врата раја… А ја? Ја ћу и даље бдети над вама само с друге границе, где ћемо се једног дана срести и остати заједно у вечности…“

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име