Да ли сте икада јели питу кљукушу, ако нисте онда обавезно морате јер ћете прсте да полижете након што је пробате

0
469

Кљукуша је традиционално босанско јело и једно од најпознатијих јела у Босанској Крајини. Потиче још из османског доба, а због њене релативно лаке припреме је једно од основних јела старобосанске кухиње. Некад је кљукуша била деликатеса и правила се најчешће у посебним приликама као што су венчања, одлазак младих у војску итд.

кљукуша

Pročitajte i  Коцке са чоколадом и кафом: Савршен колач који се топи у устима

Потребно је: 1кг брашна, прашак за пециво,1л киселог млека, неколико ченова белог лука, со, месна супа, маслац.

кљукуша

Припрема: Од брашна, јајета, соли и вое направите тесто мало гушће него за палачинке. У плеху загрејте мало уља, па сипајте тресто тако да буде дебљине око центиметар. Пеците док не постане хрскаво. Мало прохладите и раскомадајте. Угрејте шољу маслаца помешаног са врелом супом и ситно исецканим белим луком. Залијте парчиће печеног теста и оставите да упије. Потом прелијте киселим млеком или чиме год вама се чини да иде и уживајте и прелепом укусу.

Pročitajte i  Златиборска пита са малинама: Најпознатији десерт са обронака планине

кљукуша

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име