Пита од бундеве: Сочна и хрскава, спремите је на старински начин и биће свежа и сутрадан

Састојци:

500 г кора
1 кг рендане бундеве
180 мл јогурта
180 мл уља
180 г гриза
250 г шећера
кесица прашка за пециво

Припрема:

Помешајте јогурт, гриз, уље шећер и додајте прашак за пециво, па све добро сједините. Узмите кору, па је премажите са филом, одозго ставите другу кору, опет ставите фил, па поспите шаком бундеве. Уролајте питу, премажите је са мало фила, па је спустите у подмазан плех. На исти начин утрошите остале коре и фил. Пеците на 180 степени док бундевара не порумени. Сеците на комаде, по жељи поспите шећером у праху и служите.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Извор: Ствар укуса

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...