Пита од бундеве: Сочна и хрскава, спремите је на старински начин и биће свежа и сутрадан

0
1165
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:

500 г кора
1 кг рендане бундеве
180 мл јогурта
180 мл уља
180 г гриза
250 г шећера
кесица прашка за пециво

Припрема:

Помешајте јогурт, гриз, уље шећер и додајте прашак за пециво, па све добро сједините. Узмите кору, па је премажите са филом, одозго ставите другу кору, опет ставите фил, па поспите шаком бундеве. Уролајте питу, премажите је са мало фила, па је спустите у подмазан плех. На исти начин утрошите остале коре и фил. Пеците на 180 степени док бундевара не порумени. Сеците на комаде, по жељи поспите шећером у праху и служите.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Извор: Ствар укуса

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име