PITA OD HELJDE: Zdrava domaća pita sa sirom od heljdinog brašna

0
5065

Za pitu od heljde vam je potrebno: 

  •  6 jaja
  •  7 dl mleka
  •  15 punih kašika heljdinog brašna
  • pola kašičice sode bikarbone
  •  soli po ukusu
  •  ulje
  •  300 g usitnjenog sira

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Umutite jaja, pa dodajte mleko, brašno i sodu bikarbonu i mutite svek dok ne dobijete finu smesu malo gušću od one za palačnike.

Pročitajte i  Слава и обичаји: Које су дужности домаћина и домаћице на дан и уочи славе

Namažite pleh uljem i u njega nanesite onoliko smese koliko je potrebno da se pokrije dno. Tepsiju stavite u rernu i pecite do 5 minuta. Kada izvadite koru iz rerne, pospite je usitnjenim sirom, pa odozgo opet prelijte smesom od heljdinog brašna, a zatim tepsiju vratite u rernu da se kora peče. Ovaj postupak ponavljajte dok ne potrošite testo i sir. Kada se malo zapeče poslednji sloj kore, pitu isecite na kockice i vratite je u rernu da se peče dok ne dobije finu braonkastu boju.

Pročitajte i  ОВО ЈЕ НАЈСТАРИЈА СРПСКА ПЕСМА: Потиче из Смедерева, а записао ју је један Италијан
PENTAX Image
PENTAX Image: Pita od heljde
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име