PITA OD HELJDE: Zdrava domaća pita sa sirom od heljdinog brašna

Za pitu od heljde vam je potrebno: 

  •  6 jaja
  •  7 dl mleka
  •  15 punih kašika heljdinog brašna
  • pola kašičice sode bikarbone
  •  soli po ukusu
  •  ulje
  •  300 g usitnjenog sira

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Umutite jaja, pa dodajte mleko, brašno i sodu bikarbonu i mutite svek dok ne dobijete finu smesu malo gušću od one za palačnike.

Pročitajte i  Да ли верујете у „знакове на путу“? Која су то знамења која су поштовали наши стари: шта је лош а шта добар знак?

Namažite pleh uljem i u njega nanesite onoliko smese koliko je potrebno da se pokrije dno. Tepsiju stavite u rernu i pecite do 5 minuta. Kada izvadite koru iz rerne, pospite je usitnjenim sirom, pa odozgo opet prelijte smesom od heljdinog brašna, a zatim tepsiju vratite u rernu da se kora peče. Ovaj postupak ponavljajte dok ne potrošite testo i sir. Kada se malo zapeče poslednji sloj kore, pitu isecite na kockice i vratite je u rernu da se peče dok ne dobije finu braonkastu boju.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута
PENTAX Image
PENTAX Image: Pita od heljde

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...