Не бацајте стари хлеб него направите најбољу гурманску питу: Са југа Србије стиже нам рецепт за брзу вечеру

500 грама старог хлеба, 2 јајета, 600 милилитара млека, 400 милилитара јогурта, 2 кашике сира, сусам, со, маслиново уље, бибер, босиљак, першун, оригано, 300 грама кобасица или димљене сланине.

Припрема:

Хлеб исеците на коцке и прелијте га млеком и јогуртом, па додајте сир и оставите око 20 минута да хлеб упије састојке и набубри.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Затим додајте размућена јаја, зачине и на коцке исецкану кобасицу или сланину. Смесу излијте у плех обложен папиром за печење и попрскан са пар капи маслиновог уља. Одозго поспите сусамом и опет попрскајте са маслиновим уљем.

Пеците 20-30 минута на 220 степени.

Уз кајмак, сир, јогурт или чашу хладног пива… пријатно!

Pročitajte i  Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Блиц жена

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...