Не бацајте стари хлеб него направите најбољу гурманску питу: Са југа Србије стиже нам рецепт за брзу вечеру

0
4055
Фото: Јутјуб/принтскрин

500 грама старог хлеба, 2 јајета, 600 милилитара млека, 400 милилитара јогурта, 2 кашике сира, сусам, со, маслиново уље, бибер, босиљак, першун, оригано, 300 грама кобасица или димљене сланине.

Припрема:

Хлеб исеците на коцке и прелијте га млеком и јогуртом, па додајте сир и оставите око 20 минута да хлеб упије састојке и набубри.

Pročitajte i  Снимак из Пријепоља обишао Србију и дирнуо и најтврђа срца! Испред улаза у болницу верни пас цео дан чека свог власника да оздрави

Затим додајте размућена јаја, зачине и на коцке исецкану кобасицу или сланину. Смесу излијте у плех обложен папиром за печење и попрскан са пар капи маслиновог уља. Одозго поспите сусамом и опет попрскајте са маслиновим уљем.

Пеците 20-30 минута на 220 степени.

Уз кајмак, сир, јогурт или чашу хладног пива… пријатно!

Pročitajte i  Претворите сиротињски ручак у специјалитет куће: 7 јела од кромпира за која вам нико неће поверовати колико сте новца дали за састојке

Блиц жена

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име