Пита са маком и вишњама: Брутално добра комбинација за здрав и укусан слаткиш

0
595
Фото: Јутјуб/принтскрин

Потребно је: 250 гр мака; 150 гр вишања; 350 мл млека; 4 кашике шећера; ванилин екстракт; кора лимуна; кашика масти; 3 кашике воде; 6 кора за питу

Припрема: Угрејати маст и воду. Тиме ћемо премазивати коре. Угрејемо млеко, додамо шећер и ванилин екстракт. Прелијемо преко млевеног мака коме смо додали кору лимуна. Узмемо једну кору, прелијемо машћу, ставимо ругу, поновимо поступак. Преко тога одамо трећу кору, преко ње фил од мака и вишње. Поспемо шечером. Замотамо. Исто поновимо са још три коре. Прелијемо машћу ставимо у намашћен плех и печемо на 200 ц – 35 минута.

Pročitajte i  ГРЕШКЕ КОЈЕ ПРАВИМО ПРИЛИКОМ СЛАВЉЕЊА СЛАВЕ: Народ не поштује ова црквена правила

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име