Потребно је: 250 гр мака; 150 гр вишања; 350 мл млека; 4 кашике шећера; ванилин екстракт; кора лимуна; кашика масти; 3 кашике воде; 6 кора за питу
Припрема: Угрејати маст и воду. Тиме ћемо премазивати коре. Угрејемо млеко, додамо шећер и ванилин екстракт. Прелијемо преко млевеног мака коме смо додали кору лимуна. Узмемо једну кору, прелијемо машћу, ставимо ругу, поновимо поступак. Преко тога одамо трећу кору, преко ње фил од мака и вишње. Поспемо шечером. Замотамо. Исто поновимо са још три коре. Прелијемо машћу ставимо у намашћен плех и печемо на 200 ц – 35 минута.
Inicijalizacija u toku...