Пита са шљивама: Старински рецепт за најсочнију посластицу

0
894
Фото: Јутјуб/принтскрин

Потребно је:
500 г кора за питу
око 1 кг шљива
4 јајета
1 шоља (од 3 дл) шећера
1 шоља јогурта
1 шоља гриза
120 мл уља
1 кашичица прашка за пециво
1 ванилин шећер
Сируп:
1 шоља шећера
450 мл воде
1 ванилин шећер

Шљиве оперите, очистите и нарежите на четвртине. Јаја и шећер умутите, па додајте јогурт, уље, гриз и прашак за пециво. Све добро сједините. Плех премажите путером или уљем, па ставите прву кору. Премажите филом. Поступак поновите још 3 пута. На четврту кору поредајте половину шљива, па поспите са ванилин шећером.Најсочнија пита са шљивама
На шљиве ставите још 4 коре, сваку премажите са филом. Поредајте другу половину шљива. Још 4 коре поредајте преко шљива, сваку премажите филом. Водите рачуна да вам остане пар кашика фила за посљедњу кору. Питу исјеците на парчад, па премажите са остатком фила.Најсочнија пита са шљивама
Пеците 10 минута на 200 Ц, па још неких 40 минута на 180 Ц. Док се пита пече припремите сируп. Воду, шећер и ванилин шећер ставите да прокуха, па на лаганој ватри кухајте 6-7 минута.Најсочнија пита са шљивама
Сируп прелијте преко готове пите. Оставите да се добро охлади, па послужите.

Pročitajte i  Родитељи, ово није за игру: Видео игрице, чак и оне стратешке, заглупљују децу!

Извор: Recepti.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име