Pita sa tikvicama: Lagan i ukusan letnji obrok koji ćete spremati iznova

0
631

Sastojci:

Za testo

glatko brašno 500 g
ulje 30 ml
prašak za pecivo pola kesice
so kašičica
voda 200 ml
tikvice 4
belo meso1 komad
mladi sir 300 g
kisela pavlaka 200 g
neutralna pavlaka 100 g
mleko 50 ml
jaja 4
griz 4 kašike
parmezan 70 g
kačkavalj 100 g
ulje 2 kašičice
so kašičica
biber prstohvat

Pročitajte i  Kako se brani domovina: Podsetite se ovih poučnih stihova koje smo u školi učili napamet

Kako pripremiti:

Od brašna, ulja, praška za pecivo, soli i vode umesite glatko testo. Formirajte valjak i odvojte trećinu testa. Oblikujte ga u loptu i ostavite pola sata u frižide¬ru. Tikvice isecite na vrlo tanke kolutove, posolite ih i stavite u cediljku da oka¬pa voda koju puste. Pomešajte sir, kačkavalj, kiselu i neutralnu pavlaku i mleko. Mešajte dodajući jedno po jedno jaje, griz i parmezan. Posolite po ukusu i pobi¬berite, a na kraju dodajte tikvice i belo meso koje ste vlaknasto iscepkali. Testo razvijte ukrug i oklagijom ga prenesite na podmazan kalup. U kalup sipajte pri¬premljenu masu i pecite oko sat vremena na 170 stepeni.

Pročitajte i  Zbog njega je čuvena pesnikinja ostala NEUDATA: Danas najpoznatija ulica u Beogradu nosi njegovo ime! Evo ko je bio Čika Ljuba

Prijatno!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime