Састојци:
За тесто
глатко брашно 500 г
уље 30 мл
прашак за пециво пола кесице
со кашичица
вода 200 мл
тиквице 4
бело месо1 комад
млади сир 300 г
кисела павлака 200 г
неутрална павлака 100 г
млеко 50 мл
јаја 4
гриз 4 кашике
пармезан 70 г
качкаваљ 100 г
уље 2 кашичице
со кашичица
бибер прстохват
Kако припремити:
Од брашна, уља, прашка за пециво, соли и воде умесите глатко тесто. Формирајте ваљак и одвојте трећину теста. Обликујте га у лопту и оставите пола сата у фрижиде¬ру. Тиквице исеците на врло танке колутове, посолите их и ставите у цедиљку да ока¬па вода коју пусте. Помешајте сир, качкаваљ, киселу и неутралну павлаку и млеко. Мешајте додајући једно по једно јаје, гриз и пармезан. Посолите по укусу и поби¬берите, а на крају додајте тиквице и бело месо које сте влакнасто исцепкали. Тесто развијте укруг и оклагијом га пренесите на подмазан калуп. У калуп сипајте при¬премљену масу и пеците око сат времена на 170 степени.
Пријатно!