Спремите зељаницу без кора, омиљена пита у новом руху

Традиционалну, стару добру питу зељаницу сада можете припремити и на мало једноставнији и бржи начин. За љубитеље зељанице који немају довољно времена за боравак у кухињи овај рецепт биће право откровење!

Састојци: 4 јаја, 12 кашика брашна, 2 кашике гриза, 1 прашак за пециво, 1 шоља млека, 1 шоља уља, 300 г сира, 200 г спанаћа, 100 г сусама.

Припрема: Умутити жуманца, прашак за пециво, гриз, уље, млеко и брашно. У одвојеној посуди умутити беланца. Сир, спанаћ и беланца додати смеси са жуманцима па све добро сјединити.

Преручите смесу у подмазан плех, поспите сусамом и пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени око 30 минута.

oklagija.rs

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...