Спремите зељаницу без кора, омиљена пита у новом руху

Традиционалну, стару добру питу зељаницу сада можете припремити и на мало једноставнији и бржи начин. За љубитеље зељанице који немају довољно времена за боравак у кухињи овај рецепт биће право откровење!

Састојци: 4 јаја, 12 кашика брашна, 2 кашике гриза, 1 прашак за пециво, 1 шоља млека, 1 шоља уља, 300 г сира, 200 г спанаћа, 100 г сусама.

Припрема: Умутити жуманца, прашак за пециво, гриз, уље, млеко и брашно. У одвојеној посуди умутити беланца. Сир, спанаћ и беланца додати смеси са жуманцима па све добро сјединити.

Преручите смесу у подмазан плех, поспите сусамом и пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени око 30 минута.

oklagija.rs

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...