PITAO JE BOGA ZAŠTO GA JE OSTAVIO KADA MU JE BILO NAJTEŽE: Ovakav odgovor nikako nije očekivao!

0
423

Neko mi je pričao da se jedan čovek uvek molio Bogu da ga ne ostavlja na zemnom putu, i, kao što je Gospod nekada pratio svoje učenike na putu za Emaus, da tako i njega prati na putu njegovog života i da uvek je uz njega božje prisustvo.

božje prisustvo1

Na kraju svog života imao je ovakvo viđenje: video je sebe kako ide peščanom obalom okeana. Okrenuvši se, video je tragove svojih stopa na mekom pesku kako idu daleko unazad.

Pročitajte i  Na dan kada se udavala baka joj je dala OVE SAVETE: U narednih 30 godina NIJE IMALA NIJEDAN problem ni sa mužem, ni sa decom

To je bio put njegovog proteklog života. I pored tragova svojih stopa nalazili su se tragovi još jednog para stopa. Shvatio je da ga je to Gospod pratio u životu, kao što Mu se i molio. Ali na nekim mestima pređenog puta video je tragove samo jednog para stopa, koje su se duboko urezale u pesak, kao da svedoče o težini puta u to vreme.

božje prisustvo.jpg2

I setio se taj čovek šta je tada bilo, kada su u njegovom životu bili posebno teški trenuci i kada je život izgledao preko svake mere težak i mučan. I taj čovek je sa prekorom rekao Gospodu:

Pročitajte i  Nenad Jezdić NIKAD OŠTRIJE o onima koji gledaju rijaliti: "Priglupa masa - ti ljudi su za ludnicu, ne za televiziju!"

– Eto vidiš, Gospode, u teška vremena mog života, Ti nisi išao sa mnom; vidiš li tragove samo jednog para stopa; ja sam tada sam išao kroz život, i po tome kako su se tragovi duboko urezali u zemlju, vidiš da mi je tada bilo veoma teško da idem.

božje prisustvo.jpg 3

Ali, Gospod mu odgovori:

Pročitajte i  Što ste bolji drugi su prema vama gori: Evo kako da U PET KORAKA promenite to!

– Sine moj, ti grešiš. Ti zaista, vidiš samo tragove jednog para stopa u ono vreme tvog života, koga se sećaš kao najtežeg. Ali, to nisu tragovi tvojih stopa već Mojih . Zato što sam te u teška vremena tvog života Ja uzimao na Svoje ruke i nosio te. Tako, sine moj, to nisu tragovi tvojih stopa, već Mojih…

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime