Састојци:
400 г млевеног плазма кекса
150 г растопљеног путера
50 мл сока од лимуна
500 мл млека
4 кашике шец́ера
4 кашике густина
1 жуманце
екстракт ваниле
60 г беле чоколаде
100 г маскарпонеа
100 мл млека
Припрема:
Плазму помешајте са отопљеним путером и лимуновим соком, добро промешајте шпатулом. У калуп на дно утисните пола смесе од плазме. У шерпу сипајте млеко, додајте шећер и густин, затим жуманце и екстракт ваниле. Промешајте и ставите да се загрева. Мешајте док се не згусне. У врућ фил додајте белу чоколаду и маскарпоне и умешајте жицом. Сипајте фил преко плазме, поравнајте па одозго ставите остатак плазме. Све залијете са 100 мл млека и ставите у фрижидер да се охлади на пола сата.