Плазма торта са јагодама или малинама – Посластица која се топи у устима

0
815
Фото: Јутјуб/принтскрин/ Serpica Receptii

Потребни састојци:

· Млевени кекс 500 грама

· Цео кекс 150 грама

· Путер или маргарин 100 грама

· Kрем од лешника – 4 кашике

· Kисела павлака 400 грама

· Шлаг 200 грама

· Млеко 300 мл

· Шећер у праху 50 грама

· Малине (могу и јагоде) око 400 грама

Pročitajte i  10 најлепших планина наше земље идеалних за летовање у Србији

· Мало млека за умакање кекса

Припрема:

Умутите шлаг са 300 мл млека и шећером или са 500 мл слатке павлаке. Измешајте млевени кекс, крем од лешника, киселу павлаку и половину умућеног шлага. На крају лагано умешајте воће. У калуп 26 цм ставите млеком натопљен кекс, фил од воћа, у танком слоју умућеног шлага и опет фил од воћа. Премажите остатком шлага и оставите неколико сати или до сутрадан у фрижидеру, да се торта фино стегне и укуси отпусте.

Pročitajte i  Овако је говорио Бранко Ћопић: Песма која нам свима призове сету и дивне успомене на прву ђачку љубав

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име