Потребни састојци:
· Млевени кекс 500 грама
· Цео кекс 150 грама
· Путер или маргарин 100 грама
· Kрем од лешника – 4 кашике
· Kисела павлака 400 грама
· Шлаг 200 грама
· Млеко 300 мл
· Шећер у праху 50 грама
· Малине (могу и јагоде) око 400 грама
· Мало млека за умакање кекса
Припрема:
Умутите шлаг са 300 мл млека и шећером или са 500 мл слатке павлаке. Измешајте млевени кекс, крем од лешника, киселу павлаку и половину умућеног шлага. На крају лагано умешајте воће. У калуп 26 цм ставите млеком натопљен кекс, фил од воћа, у танком слоју умућеног шлага и опет фил од воћа. Премажите остатком шлага и оставите неколико сати или до сутрадан у фрижидеру, да се торта фино стегне и укуси отпусте.