Бог се јави: Пливање за Часни крст у Мионици и Бањи Врујци

0
113

Пливањем за Часни крст на отвореним базенима у Мионици и Бањи Врујци обележен је велики хришћански празник Богојављење.

Манифестације су одржане у организацији општине Мионица и овдашњих црквених општина, а у јутарњим часовима су служене празничне литургије у храмовима Свете великомученице Марине-Огњене Марије у Врујцима и Вазнесења Господњег у Мионици.

Pročitajte i  Мала општина са великим амбицијама: Мионица код Владе Србије конкурисала са 37 пројеката

На петом пливању за Часни крст на отвореном базену Спортског центра у Селу Мионици учествовало је 27 пливача. Деоницу дугу 33 метра до Богојављенског крста, што симболизује број година Христовог живота, у конкуренцији 27 учесника први је препливао Горан Стефановић из Мионице, који је иза себе оставио суграђане Филипа Богдановића и Горана Радосављевића.

Pročitajte i  КУЋА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ - пројекат од велике важности за Мионицу и Србију

Победнику је поред Часног крста, припала и богато украшена икона, другопласираном Библија и велика икона, трећепласираном књига и велика икона, док су пригодне награде примили и сви остали учесници.

Победник једанаесте по реду Богојављенске манифестације у Бањи Врујци постао је шеснаестогодишњи Вељко Шврака из Београда у конкуренцији чак 40 пливача. Победник је по традицији освојио Часни крст, а свим пливачима су уручене пригодне награде и поклони у виду књига и икона.

Pročitajte i  Непроцењиво благо српске културне и духовне баштине које већ вековима краси мионички крај

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име