Почела је сезона слава: Најбоља и најповољнија набавка је на пијаци

0
669

Један од најважнијих празника у дому већине српских породица свакако је крсна слава. Крајем јесени и почетком зиме, наш народ највише празнује обележавајући крсне славе. Сезона слава почела је крајем октобра, двема великим славама посвећених у част Светој Петки и Светом Луки. Међутим, највише слава  има у новембру месецу. Поред главног обележја славе – славске свеће, колача и вина, славску трпезу у домовима чини и трпеза богатија но иначе, због чега огранизовање и припрема славе  за домаћине представља радост, али и изазов.

Већина домаћица за славску трпезу припрема предјело, супе, чорбе,  као и разне салате, главна јела и дезерте. Храна која се припрема не мора да буде скупа, а на београдским пијацама по приступачним ценама, наши суграђани могу набавити све што им  треба за припрему јела која могу изнети на славску трпезу.

На готово свакој  од београдских пијаца могу да одаберу квалитено домаће брашно за припрему славског колача, орашасте плодове, коштуњаво и сушено воће.

Поред разноврсног избора воћа и поврћа, понуду београдских пијаца чине и бројне  месаре и рибарнице,  где се може купити свеже или већ печено месо. И у том погледу купци имају могућност избора, јер у оквиру сваке београдске пијаце постоји неколико месара и рибарница.

Свака од пијаца која послује у оквиру ЈКП „Градске пијаце“, је пре свега снабдевена, али и лепа и посебна на свој начин.

Београдске пијаце побринуле су се и за оне домаћице које немају довољно времена  или кулинарског умећа, тако да слану и слатку зимницу без којих је трпеза у ово доба године незамислива могу купити овог и следећег викенда од 8 до 16 часова на Каравану зимнице који ће бити одржан на „Каленић“ пијаци.

Разноврсна понуда печеног меса и рибе, торти и колача  такође одликује скоро сваку београдску  пијацу.  Уколико гости желе да наздраве у понуди су и квалитетна вина и ракије из подрума домаћих произвођача. Било да идете на славу или  желите да своју славску трпезу  украсите, на београдским пијацама можете наћи велики избор резаног и саксијског цвећа.

На Вама је само да понесете цегер, одаберете пијацу, да ли ону најдражу или најближу и одете у набавку хране за припрему славске трпезе. Београдске пијаце су места добре, али и безбедне куповине јер континуирано спроводе све неопходне мере заштите због својих купаца али и продаваца. Останимо одговорни и сачувајмо традицију.

Погледајте квалитетну и разноврсну понуду београдских пијаца:

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име