Počela je sezona slava: Najbolja i najpovoljnija nabavka je na pijaci

0
438

Jedan od najvažnijih praznika u domu većine srpskih porodica svakako je krsna slava. Krajem jeseni i početkom zime, naš narod najviše praznuje obeležavajući krsne slave. Sezona slava počela je krajem oktobra, dvema velikim slavama posvećenih u čast Svetoj Petki i Svetom Luki. Međutim, najviše slava  ima u novembru mesecu. Pored glavnog obeležja slave – slavske sveće, kolača i vina, slavsku trpezu u domovima čini i trpeza bogatija no inače, zbog čega ogranizovanje i priprema slave  za domaćine predstavlja radost, ali i izazov.

Većina domaćica za slavsku trpezu priprema predjelo, supe, čorbe,  kao i razne salate, glavna jela i dezerte. Hrana koja se priprema ne mora da bude skupa, a na beogradskim pijacama po pristupačnim cenama, naši sugrađani mogu nabaviti sve što im  treba za pripremu jela koja mogu izneti na slavsku trpezu.

Na gotovo svakoj  od beogradskih pijaca mogu da odaberu kvaliteno domaće brašno za pripremu slavskog kolača, orašaste plodove, koštunjavo i sušeno voće.

Pored raznovrsnog izbora voća i povrća, ponudu beogradskih pijaca čine i brojne  mesare i ribarnice,  gde se može kupiti sveže ili već pečeno meso. I u tom pogledu kupci imaju mogućnost izbora, jer u okviru svake beogradske pijace postoji nekoliko mesara i ribarnica.

Svaka od pijaca koja posluje u okviru JKP „Gradske pijace“, je pre svega snabdevena, ali i lepa i posebna na svoj način.

Beogradske pijace pobrinule su se i za one domaćice koje nemaju dovoljno vremena  ili kulinarskog umeća, tako da slanu i slatku zimnicu bez kojih je trpeza u ovo doba godine nezamisliva mogu kupiti ovog i sledećeg vikenda od 8 do 16 časova na Karavanu zimnice koji će biti održan na „Kalenić“ pijaci.

Raznovrsna ponuda pečenog mesa i ribe, torti i kolača  takođe odlikuje skoro svaku beogradsku  pijacu.  Ukoliko gosti žele da nazdrave u ponudi su i kvalitetna vina i rakije iz podruma domaćih proizvođača. Bilo da idete na slavu ili  želite da svoju slavsku trpezu  ukrasite, na beogradskim pijacama možete naći veliki izbor rezanog i saksijskog cveća.

Na Vama je samo da ponesete ceger, odaberete pijacu, da li onu najdražu ili najbližu i odete u nabavku hrane za pripremu slavske trpeze. Beogradske pijace su mesta dobre, ali i bezbedne kupovine jer kontinuirano sprovode sve neophodne mere zaštite zbog svojih kupaca ali i prodavaca. Ostanimo odgovorni i sačuvajmo tradiciju.

Pogledajte kvalitetnu i raznovrsnu ponudu beogradskih pijaca:

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime