На отвореним базенима у Мионици почела сезона купања: Летња забава за све узрасте и генерације

0
1937

Омиљено место свих становника општине Мионица се налази на само 2 километара од центра вароши где су смештени отворени базени.

Велики број посетилаца током врелих летњих дана долази на ово познато место да се расхлади и ужива у пливању.  Извориште са термалним водама које мештани зову „бања Лепеница“  смештено је  у селу Санковић,  у долини реке Лепенице.

У оквиру комплекса се налазе два бунара термоминералне воде чија се температура на овом изворишту креће од 27°C до 28°C. Овом водом се сваког дана пуне базени у којима у летњем периоду ужива велики број мештана и посетилаца који долазе из оближњих места.

„Бања Лепеница“ располаже са 2 отворена базена и једним мањим дечијим базеном који се пуне лековитом термоминералном водом чија је температура 28 °C.

Поред базена, комплекс такође садржи ресторан и кафе-бар са свим потребним помоћним просторијама које су гостима базена на располагању.

Цене улазница су остале непромењене у односу на претходну годину, па је дневна карта за улазак на ове базене 200 динара за одрасле, за децу 100 динара, док је цена поподневне карте за одрасле 100 динара, а за децу 50 динара.

Општина Мионица је и ове године обезбедила бесплатан улаз за све ученике основних школа „Милан Ракић“ Мионица и „Војвода Мишић“ Рајковић и њихових издвојених одељења, а мионичким основцима ће бити довољно да службенику на улазној капији комплекса само покажу своју ђачку књижицу.

Отворени базени у Мионици

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име