Počelo je: Prvi nasilnik udaljen iz kuće, drugi pobegao. Zakon konačno u praksi

0
369

Ministarka pravde Nela Kuburović potvrdila je da je policijski službenik u Pančevu danas izrekao prvu hitnu meru udaljavanja nasinika iz stana, pošto je počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

nasilje u porodici

“Koliko nam je poznato javni tužilac je na osnovu procene rizika predložio da sud produži tu meru na još 30 dana”, navela je Kuburović posle otvaranja novoizgrađene zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu.

Pročitajte i  SMS poruke za Srpsku novu godinu: Čestitajte Pravoslavnu novu godinu svim dragim ljudima uz ovih 15 fantastičnih čestitki

U pitanju je slučaj u kojem je žena prijavila supruga nasilnika, saznaje Tanjug.

Kako prenosi B92, još jedan slučaj nasilja u porodici danas je prijavljen u Kragujevcu, ali je nasilnik prilikom privođenja uspeo da se otrgne policiji i pobegne pa je za njim raspisana potraga.

“U slučaju da nasilnik ne poštuje hitnu meru koja mu je izrečena, prekršajni sud u hitnom postupku može da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 60 dana”, rekla je ministarka pravde.

Pročitajte i  Servis za dostavu „Mr. D“ stigao i u Kragujevac

Ona je istakla da je cilj ovog Zakona da imamo prevenciju i da srpečimo nasilje, a ukoliko do njega dođe, da se efikasno reaguje i da nasilnici budu sankcionisani.

nasilje u porodici

Izvor: Tanjug, B92

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime