Поцепана паприка са белим луком: Зимница коју ћете обожавати!

0
3819
Бакина кухиња

Састојци: 5 кг паприке, 5 кашика сирћета, 1 кашика морске соли, 1 главица белог лука, целеров лист, 100 мл уља.

Припрема: Паприку испећи на плотни, очистити је и извадити семе. Затим је поцепати и ставити у решетку да се оцеди најмање 1 сат, а најбоље преко ноћи.

У дубљу посуду сипати уље, додати паприку и со. Ставити у рерну и пећи око сат времена, а пред крај додати сирће, целер и крупно сечен бели лук. Паковати у стерилисане тегле и добро затворити металним поклопцима.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Тегле ставити у рерну на 90 степени 90 минута. Ту их оставити до сутра – цео дан нека се охладе, па их сложите у полице са осталом зимницом.

Уживајте!

(Извор: Kодбакеугостима.блогспот.цом)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име