Поцепана паприка са белим луком: Зимница коју ћете обожавати!

Састојци: 5 кг паприке, 5 кашика сирћета, 1 кашика морске соли, 1 главица белог лука, целеров лист, 100 мл уља.

Припрема: Паприку испећи на плотни, очистити је и извадити семе. Затим је поцепати и ставити у решетку да се оцеди најмање 1 сат, а најбоље преко ноћи.

У дубљу посуду сипати уље, додати паприку и со. Ставити у рерну и пећи око сат времена, а пред крај додати сирће, целер и крупно сечен бели лук. Паковати у стерилисане тегле и добро затворити металним поклопцима.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Тегле ставити у рерну на 90 степени 90 минута. Ту их оставити до сутра – цео дан нека се охладе, па их сложите у полице са осталом зимницом.

Уживајте!

(Извор: Kодбакеугостима.блогспот.цом)

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...