Počinje rekonstrukcija Slavije, izgrađuje se park za fotografisanje fontane

0
360

Od kada je otvorena muzička fontana na Slaviji ne prestaje da intrigira građane prestonice i cele zemlje. I dok lavina pozitivnih, ali i negativnih komentara o fontani preplavljuje internet, gradske vlasti su odlučile da usliše molbu onih građana kojima se fontana dopada, ta su najavili da će Slavija uskoro dobiti park u kom će građani moći “da se okupljaju, gledaju i fotografišu fontanu”.

fontana na slaviji

Pročitajte i  Kako se brani domovina: Podsetite se ovih poučnih stihova koje smo u školi učili napamet

Radovi na rekonstrukciji Trga Slavija kreću već sutra, a najavljuje se da će biti gotovi do 7. novembra. Nelegalni objekti će biti srušeni, a o organizaciji saobraćaja građani će biti obavešteni na vreme.

– Na samom trgu i u pravcu Bulevara oslobođenja opština Savski venac je već počela da ruši nelegalne objekte, koje niko nije dirao dvadeset godina. Čestitam im na tome. Irena Vujović, predsednica, ulaže veliki napor da sredi ovu opštinu – rekao je Vesić.

Pročitajte i  Muzej Srema: Međunarodna izložba "Minijature Sirmijuma"

Vesić je istakao da će fontana na Slaviji doprineti razvoju turizma u Beogradu.

Novi park u kome će građani moći da se okupljaju i fotografišu fontanu biće između ulica Kralja Milutina i Slavije. U istom parku biće smešten i spomenik Dimitriju Tucoviću, koji je ukonjen sa Trga Slavija.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime